Stor Pile- og Kurvedag – Revival and Final

 

 

Vissinggaard var i årene 1996 – 2006 rammen om Store Pile- og Kurvedag. Omkring 70 flettere fra hele verden mødtes i de år på Vissinggaard til udveksling, udstillinger, foredrag og et flettemarked, der var åbent for publikum. Og Store Pile og Kurvedag blev en bemærkelsesværdig tradition, som vandt genklang og skabte inspiration og mange nye tiltag i fletteverdenen.

7. og 8. maj 2016 vil der påny være en stor flettebegivenhed på Vissinggaard

Programmet for weekenden er alsidigt med workshops, demon­strationer, udstillinger, auktioner over kurvene fra Kurvemuseet på Vissinggaard, demonstrationer af alskens materialer og teknikker ved danske og udenlandske gæster og meget mere.

Lørdagen tilbyder 8 forskellige Workshops, med 5 af Baskets4life’s medlemmer og 3 gæstelærere.

Der er workshops kl. 9-16, herefter er der fernisering på Baskets4life's nye udstilling ­”Dimensions”, storslået middag med musikalske, morsomme og festlige indslag. Vort ønske er at arrangere en berigende dag med fokus på det faglige, hvor vi kan dele den fælles fletteglæde på mange måder.

Workshop incl. frokost og materialer koster 650,-
("Fra siv til sæde" kl 9-12: 500,-)
Hele dagen inkl. undervisning, materialer, frokost, fernisering på udstilling
og fest­middag med underholdning: 950,-

Fernisering på udstilling og fest­middag med underholdning: 400,-
Tilmelding til Ane Lyngsgaard: anelyng@pileriet.dk

Søndagen bliver en offentlig dag med auktion over kurve fra museet, salg af kurve, værktøj, ekstraordinære materialer, ekskusivt kunsthåndværk og andre spændende boder.

Café Vissinggaard tilbuder kaffe, te og lækre anretninger.

8 workshops

 

 

Tilmelding til workshops sker til Ane Lyngsgaard: anelyng@pileriet.dk

Bent Vinkler workshop
Bent Vinkler
Vi vil i denne workshop arbejde med at flette blomster, så store, at vinden får fat i dem.
Lad os fylde alle Danmarks bakketoppe med skønne svajende blomster.

Se mere...

 

Joan Carrigan workshop
Joan Carrigan
Using natural materials from the Pacific Northwest such as red and yellow cedar bark, sedge, beargrass and cedar root we will be weaving a small fine woven vase in the spirit of a Japanese Ikabana Flower Basket.

Se mere...

 

Lone Wibroe workshopLone Wibroe
”Fra siv til sæde”
I din have, i den nærmeste sø eller ved vandkanten vokser det skønneste, gratis materiale til at lave reb og snor af. Prøv hvordan man lægger reb med de bare næver, og hvordan man bedst vikler materiale på et sæde på en skammel eller stol.

Se mere...

         

Marie Skinbjerg workshop
Marie Skinbjerg
Hexagonalflet
Det sidste år er jeg blevet grebet af det gamle mønster – hexagonal flet. På workshoppen læres teknikken, og der kan arbejdes i forskellige materialer som pil og rattan.

Se mere...

 

Ane Lyngsgaard workshop
Ane Lyngsgaard
Med afsæt i det nye afrikanske kurve design – udviklet til Lupane Women’s Center i Zimbabwe, vil vi kniple skåle i ilala, palmeblade. Teknikken kan overføres til mange andre danske materialer.

Se mere...

 

Dorte Tilma  workshop
Dorte Tilma
“Poesi blade”
Med naturens forunderlige materialer komponerer/fletter vi de poetiske blade til at smykke din væg.

Se mere...

         

Anne Mette Hjørnholm workshop
Anne Mette Hjørnholm
Kurset tager udgangspunkt i den traditionelle hønsekurv, flettet på 3 ringe, hvor størrelsesforholdet og vinklen på ringene giver utallige ­muligheder for at variere formen.
Kurven flettes kaotisk med pil og evt. bark.

Se mere...

 

Anne Folehave workshop
Anne Folehave
Flæk, Høvl, Fitch
Vi skal ved hjælp af kniv, flækjern, snittebænk og et par gode hænder, flække tykkere pil, som derefter skal høvles og fitches sammen. Om det skal være til en oval kurv eller til grove riste er op til den enkelte.

Se mere...

 

 

Baskets4life vil benytte de penge/midler der kommer ind på salg af ’Flettemuseet’, workshops og andre aktiviteter og events, som finder sted frem til maj 2016 på en kulturel udvekslingsrejse til Zimbabwe og Zambia i efteråret 2016.